Fortschritte der Chemie Organischer Naturstoffe / Progress in the Chemistry of Organic Natural Products / Progrés dans la Chimie des Substances Organiques Naturelles [E-Book] / by A. Albert, K. Brückner, R. B. Corey, K. Freudenberg, H. H. Inhoffen, R. Lemberg, L. Pauling, S. Peat, H. Schmid, W. A. Schroeder, edited by L. Echmeister
The properties of proteins are determined not only by the sequence of amino-acid residues in the polypeptide chains, but also by the con figuration of the chains-the way in which the chains are coiled or folded. It is probable that denaturation, the loss of some of the specific properties of a nati...
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Full text |
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Personal Name(s): | Albert, Alexander, author |
Brückner, K., author / Corey, R. B., author / Freudenberg, Karl Johann, author / Inhoffen, Hans Herloff, author / Lemberg, Rudolf, author / Pauling, Linus, author / Peat, S., author / Schmid, Hugo, author / Schroeder, Walter Adolph, author / Echmeister, Laszlo, editor | |
Imprint: |
Vienna :
Springer Vienna,
1954
|
Physical Description: |
VIII, 462 p. online resource. |
Note: |
englisch |
ISBN: |
9783709180143 |
DOI: |
10.1007/978-3-7091-8014-3 |
Series Title: |
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Fortschritte der Chemie Organischer Naturstoffe / Progress in the Chemistry of Organic Natural Products / Progrés dans la Chimie des Substances Organiques Naturelles ;
11 |
Subject (LOC): |
- / Contents / Table des matières
- Starch: Its Constitution, Enzymic Synthesis and Degradation
- I. Introduction
- II. Chemical Investigations of the Basic Structure of Starch
- III. Amylose and Amylopectin
- IV. Structure of Amylose
- V. Structure of Amylopectin
- VI. Enzymic Synthesis of Starch
- References
- Neuere Ergebnisse auf dem Gebiete des Lignins und der Verholzung
- I. Einleitung
- II. Der Stoff
- III. Analyse und Reaktionen
- IV. Abbau
- V. Modellsubstanzen
- VI. Optisches Verhalten
- VII. Biosynthese des Lignins
- VIII. Vorstufen der Ligninbildung. Die sekundären Bausteine
- IX. Verknüpfung der sekundären Bausteine zum Lignin
- X. Beziehung der natürlichen Ligninarten untereinander und zum künstlichen Lignin
- XI. Die Bindung des Lignins im Holze
- XII. Der Vorgang der Verholzung
- XIII. Schlußwort
- Probleme und neuere Ergebnisse in der Vitamin D-Chemie
- I. Präcalciferol, ein neues Isomeres in der Reihe der Bestrahlungsprodukte des Ergosterins
- II. Konstitution des Vitamins D2 und des Tachysterins
- III. Zusammenfassung neuerer Einzelergebnisse aus der Chemie der Vitamine und Provitamine D
- IV. Ozon-Abbau des Vitamins D2 ; zugleich ein Beitrag zur Stereochemie der Steroide
- V. Isomerisierung des Vitamins D2
- VI. Synthetische Versuche in der Vitamin D-Reihe
- VII. Photodehydro-ergosterin
- VIII. Schlußwort
- Natürlich vorkommende Chromone. (Mit Anhang über weitere Eleutherine-Inhaltsstoffe.)
- I. Einleitung
- II. Pflanzlicher Ursprung und Isolierung der Chromone
- III. Konstitutionsermittlung der Chromone
- IV. Synthese der natürlichen Chromone und verwandter Verbindungen
- V. Zur Biogenese der Chromone
- VI. Pharmakologie und therapeutische Anwendung einiger Chromone
- VII. Zusammenhänge zwischen Konstitution und pharmakologischer Wirksamkeit von Chromonen
- Anhang: VIII. Weitere Inhaltsstoffe aus Eleutherine bulbosa und einige damit verwandte Verbindungen
- The Configuration of Polypeptide Chains in Proteins
- I. The Dimensions of the Amide Group
- II. Helical Configurations of Polypeptide Chains
- III. Sheets of Polypeptide Chains
- IV. The Structure of Fibrous Proteins
- V. The Structure of Globular Proteins
- References
- Column Chromatography in the Study of the Structure of Peptides and Proteins
- I. The Separation of Amino Acids and the Determination of the Amino Acid Composition of Peptides and Proteins
- II. The Determination of Amino Acid Sequence in Proteins. The Identification of Terminal Residues and the Separation and Identification of Peptides
- III. The Separation and Purification of Proteins
- IV. Concluding Remarks
- References
- Porphyrins in Nature
- I. Introduction
- II. The Structure of the Porphin Nucleus
- III. The Naturally Occurring Porphyrins
- IV. Methods of Isolation, Separation, Identification and Estimation
- V. Individual Porphyrins
- VI. The Biosynthesis of Porphyrins
- VII. The Biosynthesis of Chlorophyll
- VIII. Porphyrins are not Intermediates in the Catabolism of Haem Compounds
- References
- The Pteridines
- I. Introduction
- II. Simple Mono- and Di-substituted Pteridines as Models for the Understanding of Naturally-occurring Pteridines
- III. The Naturally-occurring Pteridines (excluding the Folic Acid Series)
- IV. The Folic Acid Series
- V. Substances which are Presumably Pteridines
- VI. Chromatography and other Techniques of Isolation and Purification
- VII. The Physiological Action of the Natural Pteridines
- References
- Namenverzeichnis. Index of Names. Index des Auteurs
- Sachverzeichnis. Index of Subjects. Index des Matières.